Tort ,,Krem a la krem,,

de madi_marin in Torturi, 12 Sep 2010 | 10861 vizualizari

 

Episodul 6 al serialului ,,Torturi cadou,,....

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic praf Creme Ole de ciocolata ( Dr. Oetker)

Crema :

  • 250 ml frisca lichida rece
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic praf Creme Ole de vanilie

Glazura :

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Ornat :

  • 150 ml frisca lichida
  • Finetti Sticks
  • 50 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,Krem a la krem,,:

Se prepara blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si la urma praful de crema. Se mixeaza bine, apoi se toarna compozitia in tava detasabila 26 cm diametru tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit cam 20 - 25 de minute. Se da la racit.

Cand blatul e rece se prepara crema :  se mixeaza frisca lichida si laptele reci cu praful de crema pana se obtine o consistenta tare. Se intinde imediat peste tort. Se da le rece .

Se prepara glazura : se pun la foc foarte mic frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele si untul pana se topesc si se obtine o crema omogena. Cand e calduta se toarna peste tort. Se da la rece pana a doua zi cand se poate orna dupa imaginatie cu frisca batuta, ciocolata alba si finetti sticks.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Krem a la krem,," nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure